HrUSKo je osnovan 1999. godine te ima dugogodišnje iskustvo u radu sa korisnicima SAP-a, te njihovom djelovanju.

 

Dugogodišnji predsjednik, Ante Juretić do 2009. je sa svojim kolegama organizirao razne skupove kao i redovna godišnja okupljanja koja su se održavala u Opatiji. Na tim skupovima su održavane prezentacije kompanija koji su imali neke dobre implementacije ili rješenja u SAP sustavu.

  • NB Informacija s intraneta tvrtke Ericsson Nikola Tesla o osnivanju foruma korisnika SAP R/3 26. 05. 1999.
  • Osnovan Forum korisnika SAP R/3 informacijskog sustava
  • Na prijedlog deset osnivača, koji su već uveli ili uvode SAP R/3 u svoj poslovni sustav, u srijedu 26. svibnja, osnovan je Forum korisnika informacijskog sustava SAP R/3 u Hrvatskoj koji će djelovati pri Hrvatskom informatičkom zboru (HIZ).
  • Čast da bude domaćin tom važnom skupu dobila je naša kompanija što i ne ćudi s obzirom da smo uveli najveći broj modula tog sustava u svoj poslovni proces, a ujedno smo bili veoma aktivan inicijator udruživanja.
  • Status domaćina i prisutnost većeg broja uglednika iz brojnih hrvatskih kompanija iskoristio je dr. Rajko Pfaff, prvi potpredsjednik naše kompanije, koji je u nadahnutom govoru predstavio aktualni trenutak u kojem se nalazi svjetska telekomunikacijska industrija s posebnim naglaskom na promjenama koje prate ulazak Ericssona u "Novi telekom svijet".
  • U nastavku osnivačkog sastanka svoja iskustva u implementaciji SAP R/3, najpoznatijeg integriranog informacijskog sustava u svijetu, koji je implementiran u oko 20.000 kompanija u 107 zemalja, iznijeli su predstavnici pojedinih osnivaca. Uz našu kompaniju, osnivači Foruma korisnika SAP R/3 sustava su: Dalmacijacement, Zračna luka Zagreb, CroSCO - Naftni servisi, Pliva, Podravka, Ministarstvo financija RH, Messer Croatia plin - proizvođač i distributer tehničkih plinova, INA i Siemens.
  • Razlozi osnivanja Foruma su brojni, a zajednička je želja za što konstruktivnijom suradnjom na unapređenju rada u implementiranju i korištenju SAP-a u Hrvatskoj.
  • Na osnivačkom sastanku izabrano je Predsjedništvo Foruma u sastavu: Ante Juretić iz Ericsson Nikole Tesle (predsjednik), Nino Matić iz Zračne luke Zagreb (potpredsjednik) i Jasna Štambuk-Matić iz INE (poslovna tajnica).

Od 2009. do 2011. predsjednik udruge je bio Boris Draženović iz Helios osiguranja.

Nakon izborne skupštine 26.05.2011 predsjedništvo preuzima Sandra Mikuš iz TDR-a te započinje sa ponovnim radom udruge te uspostavljanjem redovnih sjednica i djelovanja prema članovima. Tada se donosi prvi Statut te se nastavlja intenzivno djelovanje na lokalizacijskim pitanjima. Organizirane su mnoge radionice i sastancima sa mnogim SAP korisnicima.

2015. godine na izbornoj skupštini vodstvo preuzima Danijela Kalmeta iz Croatia Airlines-a. 2016. godine donesena je odluka o formalnom osnivanju udruge koja je uspješno dovršena početkom 2017. godine.