Hrvatska Udruga SAP korisnika (HrUSKo) organizirala je 04.06.2024 godine 2. HrUSKo druženje za svoje članove na temu S/4HANA. Druženje je organizirano u prostoru Hrvatskog Telekoma d.d.

Sandra Mikus, predsjednica HrUSKo u uvodu je pozdravila prisutne i najavila planove za stvaranje registra SAP korisnika u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom d.d. je član HrUSko od samih početaka i Suzana Varga Vodička bivša predsjednica HrUSKo pozdravila je sve prisutne.

 

Boris Vrabec, Executive partner iz tvrtke Gartner prezentirao je iskustva Gartner analitičara i korisnika vezano uz migraciju na S/4HANA i pokušao odgovoriti na pitanja koja su slična kod korisnika u Hrvatskoj i ostatku svijeta.

Obzirom na najavljeni prestanak održavanja SAP ECC ERP u 2027, odnosno 2030 I trajanju projekata migracije ova tema je svim korisnicima koji nisu na S/4HANA interesantna i sigurno ćemo organizirati još druženja s ovom temom.

Korisnike je zanimalo opcije on-premise i cloud opcijame obzirom na službenu najavu SAP-a iz Q2/2023. godine o novim funkcionalnostima koje će biti dostupne samo cloud korisnicima.

“Our new innovations will not be available for on-premises or hosted on-premises ERP customers on hyperscalers. For example, new ERP capabilities as well as sustainability and carbon accounting solutions, and all our new AI innovations will only be available in the cloud and delivered via RISE and GROW with SAP.”

                                                                                      Christian Klein, CEO of SAP Q2/2023

Boris Vrabec je prisutnima pojasnio Greenfield, Browngield I Hybridne načine migracije na S/AHANA.  U prezentaciji je istaknuo glavne razlike u opcijama i načinu migracije, licenciranju i funkcionalnostima.

Na kraju prezentacije Boris Vrabec je pozvao sve Direktore/voditelje informatika da ispune Gartner CIO Survey 2025 kako bismo imali dovoljno podataka i za hrvatski benchmark. Svi koji ispune istraživanje dobiti će i rezultate.

Istraživanje traje do 21.06.2024 a link za pristup je:  https://surveys.gartner.com/s/ciovnty

 

Slike s druženja možete vidjeti na našoj web stranici i društvenim mrežama Facebook i LinkedIN.

Materijali s prezentacije  dostupni su registriranim korisnicima na  korisničkim stranicama www.hrusko.org .

Nakon prezentacija nastavljeno je druženje i razmjena iskustava SAP korisnika.

Slijedeća aktivnost je on-line prezentacija/radionica SAP Signavio koju ćemo u suradnji sa SAP Hrvatska održati 9.7.2024.

 

U nastavku pogledajte slike i prezentaciju

Registrirajte se i pročitajte više...