HrUSKo je osnovan 1999. godine te ima dugogodišnje iskustvo u radu sa korisnicima SAP-a, te njihovom djelovanju.

 

Dugogodišnji predsjednik, Ante Juretić do 2009. je sa svojim kolegama organizirao razne skupove kao i redovna godišnja okupljanja koja su se održavala u Opatiji. Na tim skupovima su održavane prezentacije kompanija koji su imali neke dobre implementacije ili rješenja u SAP sustavu.

  • NB Informacija s intraneta tvrtke Ericsson Nikola Tesla o osnivanju foruma korisnika SAP R/3 26. 05. 1999.
  • Osnovan Forum korisnika SAP R/3 informacijskog sustava
  • Na prijedlog deset osnivača, koji su već uveli ili uvode SAP R/3 u svoj poslovni sustav, u srijedu 26. svibnja, osnovan je Forum korisnika informacijskog sustava SAP R/3 u Hrvatskoj koji će djelovati pri Hrvatskom informatičkom zboru (HIZ).
  • Čast da bude domaćin tom važnom skupu dobila je naša kompanija što i ne ćudi s obzirom da smo uveli najveći broj modula tog sustava u svoj poslovni proces, a ujedno smo bili veoma aktivan inicijator udruživanja.
  • Status domaćina i prisutnost većeg broja uglednika iz brojnih hrvatskih kompanija iskoristio je dr. Rajko Pfaff, prvi potpredsjednik naše kompanije, koji je u nadahnutom govoru predstavio aktualni trenutak u kojem se nalazi svjetska telekomunikacijska industrija s posebnim naglaskom na promjenama koje prate ulazak Ericssona u "Novi telekom svijet".
  • U nastavku osnivačkog sastanka svoja iskustva u implementaciji SAP R/3, najpoznatijeg integriranog informacijskog sustava u svijetu, koji je implementiran u oko 20.000 kompanija u 107 zemalja, iznijeli su predstavnici pojedinih osnivaca. Uz našu kompaniju, osnivači Foruma korisnika SAP R/3 sustava su: Dalmacijacement, Zračna luka Zagreb, CroSCO - Naftni servisi, Pliva, Podravka, Ministarstvo financija RH, Messer Croatia plin - proizvođač i distributer tehničkih plinova, INA i Siemens.
  • Razlozi osnivanja Foruma su brojni, a zajednička je želja za što konstruktivnijom suradnjom na unapređenju rada u implementiranju i korištenju SAP-a u Hrvatskoj.
  • Na osnivačkom sastanku izabrano je Predsjedništvo Foruma u sastavu: Ante Juretić iz Ericsson Nikole Tesle (predsjednik), Nino Matić iz Zračne luke Zagreb (potpredsjednik) i Jasna Štambuk-Matić iz INE (poslovna tajnica).

 

Fotografije i prezentacije sa tih događanja će uskoro biti ovdje objavljene.

Od 2009. do 2011. predsjednik udruge je bio Boris Draženović iz Helios osiguranja.

Nakon izborne skupštine 26.05.2011 predsjedništvo preuzima Sandra Mikuš iz TDR-a te započinje sa ponovnim radom udruge te uspostavljanjem redovnih sjednica i djelovanja prema članovima.